ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 300 de persoane din capitală au suferit de boli diareice acute în ultima săptămână

12:15 | 24.09.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Peste 300 de persoane din municipiul Chişinău, dintre care 200 de copii, au ajuns săptămâna trecută în instituţiile medicale de profil infecţios cu boli diareice acute. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful interimar al Direcției asistență socială și sănătate, Carolina Olaru, în ședința săptămânală a serviciilor Primăriei capitalei, relatează MOLDPRES.

Sursa citată a specificat că în perioada menționată au fost spitalizate 190 de persoane, ceea ce constituie peste 61% dintre bolnavi. „În total, săptămâna trecută, au fost înregistrate 440 de cazuri maladii infecțioase și intoxicații, dintre care 70% au fost cazuri de diaree”, a spus Olaru.

„Rămâne tensionată situația epidemiologică privind dizenteria acută. Începând cu luna septembrie au fost înregistrate peste 100 de cazuri. Totodată, săptămâna trecută, în capitală, a existat un caz suspect de rujeolă la un copil de un an. În urma expertizei de laborator cazul a fost infirmat”, a afirmat Olaru.

La acest subiect, șefa de la sănătate a menționat rata înaltă de vaccinare împotriva rujeolei în municipiul Chișinău.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18008475

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!