ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Anual 5% din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural vor fi alocate pentru inițierea afacerilor

16:14 | 24.09.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Anual cel puțin 5 la sută din bugetul Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural vor fi alocate pentru finanțarea proiectelor start-up, potrivit modificărilor operate astăzi de Guvern în hotărârea cu privire la modul de repartizare a mijloacelor Fondului, informează MOLDPRES.

Condițiile și procedura de acordare a subvenţiilor în avans pentru proiectele start-up vor fi efectuate în conformitate cu prevederile hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind condițiile și procedura de acordare a subvențiilor în avans pentru proiectele start-up din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.

Proiectul mai prevede că „solicitantul de subvenție care pe parcursul a trei ani de subvenționare consecutivi a beneficiat de subvenții cumulativ pe măsuri/submăsuri de sprijin în suma de 9,0 milioane de lei, nu poate beneficia de sprijin financiar pentru următorul an de subvenționare”. Producătorul agricol este în drept de a solicita sprijin financiar doar peste un an de subvenționare.

Documentul mai prevede stabilirea unui cuantum maxim de subvenționare pentru toți agricultorii de 400 mii de lei. În prezent viticultorii pot beneficia de un sprijin maxim de 400 mii de lei, iar ceilalți producători agricoli de 300 mii de lei.

Modificările operate de Guvern se referă și la produselor ecologice, subvenționarea producătorilor mici, procedura on-line de depunere a documentelor și alte aspecte ale procesului de subvenționare.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!