ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM a anunțat lansarea proiectului „Drumuri bune pentru Moldova 2”

12:40 | 25.09.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Partidul Democrat din Moldova (PDM) va lansa proiectul „Drumuri bune pentru Moldova 2”. Anunțul a fost făcut astăzi de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc, în urma ședinței săptămânale a PDM, transmite MOLDPRES.

În cadrul unui briefing de presă, președintele PDM a specificat că noul proiect își propune ca în anul 2019 să fie construite și reparate peste 2600 de km de drumuri, cu 1000 de km mai mult decât în anul curent.

„Ne bucurăm că proiectul „Drumuri bune pentru Moldova” este apreciat. Cetățenii conștientizează că alte Guvernări doar veneau cu promisiuni, dar actuala Guvernare realizează acțiuni concrete. În Republica Moldova, în perioada 2009-2016, au fost construite și reparate mai puțin de o mie de km de drumuri, ceea ce constituie 140 de km anual. Totodată, doar în anul 2018, actuala Guvernare a reușit să repare peste 1600 de km de drumuri, de 12 ori mai mult decât Guvernările precedente. Sunt cifre absolut record pentru toate Guvernările de la obținerea independenței. Aceste realizări și aprecieri ne încurajează să dăm o nouă amploare acestui proiect”, a spus Plahotniuc.

Liderul democraților a menționat că actuala Guvernare își propune ca anual să fie date în exploatare peste 2000 de km de drum renovat. „Am cerut colegilor din Executiv să se implice activ la realizarea acestei inițiative. Totodată, mulțumim muncitorilor și altor persoane ce au contribuit la construcția și reparația drumurilor. Este posibil să obținem rezultate concrete dacă știm cum să gestionăm resursele statului. Urmează noi proiecte, iar PDM va adapta agenda formațiunii după nevoile oamenilor, ceea ce și reprezintă conceptul partidului - Pro Moldova”, a afirmat Vlad Plahotniuc.

Programul „Drumuri bune pentru Moldova” prevede reabilitarea a peste 1000 de km de drumuri din localitățile țării. Suma investițiilor este de circa 1,6 miliarde de lei, bani alocați din Fondul rutier și din bugetul de stat.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18008530

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!