ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile UTA Gagauz-Yeri au declarat 30 septembrie zi de doliu

10:09 | 30.09.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. În UTA Gagauz-Yeri astăzi este declarată zi de doliu, în semn de omagiu pentru Stepan Topal, primul guvernator al autonomiei găgăuze, care va fi înmormântat duminică la cimitirul din Comrat, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al administraţiei regiunii, executivul autonomiei şi-a asumat cheltuielile legate de funeralii, iar fostul lider găgăuz va fi condus pe ultimul drum cu Gardă de Onoare.

Stepan Topal  (n. 8 ianuarie 1938 - d. 29 septembrie 2018) a fost un om politic găgăuz din Republica Moldova, care a îndeplinit în perioada 1990-1995 funcția de guvernator (bașcan) al autonomiei.

În ultimii ani, Stepan Topal a suferit de o boală incurabilă, însă şi-a continuat activitatea civică în UTA Gagauz-Yeri. În luna mai curent, Topal a fost decorat cu Ordinul Republicii.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img18008746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!