ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a detașat, în premieră, un ataşat militar în SUA

16:25 | 08.10.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Apărării a detaşat, în premieră, un ataşat militar în Statele Unite ale Americii. Decizia a fost luată de conducerea ministerului pentru promovarea dialogului strategic pe dimensiunea de apărare dintre Republica Moldova şi SUA, transmite MOLDPRES.

Potrivit ministerului Apărării, diplomatul militar, Vitalie Micov, va fi responsabil de asigurarea unei cooperări eficiente dintre structurile de apărare ale R. Moldova și SUA, identificarea unor noi oportunităţi de dezvoltare şi îmbunătăţirea parteneriatului dintre Armata Naţională a Republicii Moldova şi Forţele Armate ale SUA.

Ministrul Apărării Eugen Sturza s-a întâlnit cu ataşatul militar înainte de detaşarea acestuia la Washington şi i-a urat succes în exercitarea mandatului. Eugen Sturza a menţionat că SUA sunt un partener strategic pentru Republica Moldova, iar consolidarea relaţiei de cooperare pe segmentul militar reprezintă o prioritate pentru ministerul Apărării.

„Experienţa vastă pe care aţi acumulat-o în structurile de comandă ale Armatei Naţionale şi studiile pe care le aveţi, inclusiv în SUA, vă vor ajuta să instituiţi o comunicare eficientă cu partenerii americani, comunicare care se va materializa prin proiecte şi iniţiative noi benefice pentru ambele armate”, a conchis Sturza.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18009017

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!