ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va fi înființat Muzeul de istorie a evreilor din Republica Moldova

14:54 | 17.10.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 oct. /MOLDPRES/. Un muzeu de istorie al evreilor din Republica Moldova va fi deschis la Chișinău. O decizie în acest sens fost aprobată astăzi în ședința de Guvern, în scopul promovării istoriei și dezvoltării dialogului multicultural, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a Cabinetului de miniștri, muzeul va fi dedicat cultivării memoriei Holocaustului, combaterii antisemitismului, promovării culturii, toleranței și păcii. În cadrul muzeului va fi amplasat un centru educațional și o bibliotecă. De asemenea, vor fi organizate expoziții permanente și tematice – acestea vor fi mobile și vor putea fi inaugurate și în alte localități ale Republicii Moldova.

Asemenea muzee se găsesc în mai multe țări europene, precum România, Polonia, Ungaria, Franța, Marea Britanie, Letonia, Lituania.

img18009301

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!