ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii vor putea trimite mesaje pe lună

12:06 | 23.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Moldovenii vor putea transmite mesaje pe lună prin intermediul proiectului Moonshot, lansat ieri la Centrul Tekwill al Universității Tehnice a Moldovei, informează MOLDPRES.

Moonshot este proiectul primei companii blockchain din R. Moldova care și-a pus drept scop să trimită pe Lună un obiect în formă de monedă, cu mii de mesaje scrise pe ea de către pământeni. Acesta a fost creat de patru moldoveni: dezvoltatorul web Ina Prisacaru, absolventul US Air Force Academy Anton Cebanu, antreprenorul Alexandru Verșinin și PR managerul Andrei Luca.

În cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Verșinin a menționat că mesajele utilizatorilor vor fi gravate pe o monedă cu diametru de un metru, care ulterior va trimisă pe Lună cu o rachetă Atlas V. Partea de logistică urmează a fi asigurată de Astrobotic, unul dintre clienții NASA cu care Moonshot intenționează să semneze o înțelegere în primul trimestru al anului 2019.

Costul proiectului este de un milion 200 mii de dolari SUA, bani care vor fi colectați de la sponsori și de la cei care vor dori să transmită mesaje pe lună. ”Un mesaj costă 40 de dolari SUA. Pentru cetățenii R. Moldova mesajele vor fi gratuite”, a precizat Alexandru Verșinin.

Lansarea rachetei Atlas V este preconizată pentru începutul anului 2020. 

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18009486

img18009486

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!