ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională va verifica constituţionalitatea legilor adoptate înainte de intrarea în vigoare a Constituției R. Moldova

14:05 | 25.10.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională va efectua controlul constituționalității și asupra legilor adoptate înainte de intrarea în vigoare a Constituției Republicii Moldova. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi în primă lectură de către parlament, comunică MOLDPRES.

În prezent, Curtea Constituţională poate verifica doar actele normative adoptate după intrarea în vigoare a Constituției, 27 august 1994. Totodată, după adoptarea Constituției,  nu au fost prevăzute proceduri de tranziţie prin care să fie constatată neconstituţionalitatea legilor adoptate până în 1994 și să fie scoase din ordinea normativă în vigoare. Astfel, a fost lăsată nesoluționată situația legislației anterioare adoptării Constituției. 

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18009588

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!