ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoferii vor fi obligaţi să circule cu farurile aprinse pe timp de zi

10:39 | 30.10.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Șoferii vor fi obligaţi să circule din 1 noiembrie cu farurile aprinse pe timp de zi, informează MOLDPRES.

Măsura este necesară întrucât în această perioadă vremea devine instabilă, cu precipitaţii şi ceaţă, iar vizibilitatea este redusă. Astfel, farurile aprinse reduc riscul producerii unor accidente rutiere.

Totodată, poliţiştii le recomandă şoferilor să conducă prudent, să respecte distanţa dintre automobile şi să nu circule cu viteză excesivă.

Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco, a specificat pentru agenție că potrivit Regulamentului Circulației Rutiere, șoferii sunt obligați să se deplaseze cu farurile aprinse, atât pentru siguranța automobiliștilor, cât și pentru cea a pietonilor, însă Codul Contravențional nu prevede amenzi în cazul în care măsura este încălcată. „Dacă polițiștii vor observa în trafic un șofer care va circula cu farurile stinse, mașina va fi stopată, iar conducătorul auto va fi avertizat”, a menționat Golovco.

Șoferii vor circula cu farurile aprinse pe timp de zi până la 31 martie 2019 inclusiv.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18009717

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!