ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Compensația bănească anuală acordată profesorilor nu va fi inclusă în venitul brut al acestora

11:37 | 01.11.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Facilitățile impozabile acordate profesorilor din şcoli dar şi altor categorii de angajaţi nu vor fi incluse în venitul brut al acestora. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi de parlament în lectură finală, relatează MOLDPRES.

Potrivit documentului, cheltuielile aferente reparaţiei mijloacelor de transport proprii utilizate la prestarea serviciilor de transport rutier de persoane în regim de taxi vor fi permise spre deducere în mărime de 100%.

O altă modificare operată de legislativ stabileşte că pentru antreprenorii care încetează activitatea pe parcursul perioadei fiscale, cota impozitului pe venit constituie 1% din obiectul impunerii, dar nu mai puțin de 250 de lei pentru fiecare lună în care au desfășurat activitate.

Documentul reglementează și cote TVA reduse, în mărime de 10%,  la serviciile de cazare în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanţă sau tabără de vacanţă prestate de către agenţii economici. Cote TVA, reduse cu 10% se vor aplica și la produsele alimentare, băuturi, cu excepţia mărfurilor supuse accizelor, livrate de către agenţii economici în cadrul desfășurării activităţilor de cazare sau alimentaţie publică.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18009791

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!