ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele care vor face agitaţie electorală în incinta secțiilor de vot în ziua alegerilor vor fi amendate

14:04 | 07.11.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. În ziua alegerilor, agitația electorală în incinta secției de votare sau în raza a 100 de metri de localul votării ar putea fi interzisă. Un proiect de lege ce prevede modificarea legislaţiei electorale a fost examinat astăzi de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, comunică MOLDPRES.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și a fost elaborată în urma recomandărilor Comisiei juridice, numiri și imunități, care la 31 octombrie curent a aprobat Raportul cu privire la analiza, expertiza și evaluarea legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chișinău.

Autorii propun modificarea art. 52 din Codul electoral prin care se exclude ziua tăcerii, iar în ziua alegerilor nu se va admite nici un fel de agitație electorală în incinta secției de votare sau în raza a 100 de metri de localul votării.

Totodată, noile reglementări prevăd că în ziua votării, persoanele care vor face agitație electorală în incinta secției de votare sau în raza a 100 metri vor fi sancţionate cu amenzi de la 300 la 600 de lei. Pentru persoanele cu funcţie de răspundere sau pentru candidaţii electorali amenzile vor varia între 1200 şi 1500 de lei.

Proiectul urmează a fi dezbătut și votat în ședința plenară a Parlamentului.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18009951

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!