ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei străzi din Hâncești au fost renovate în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”

18:11 | 08.11.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Trei porțiuni de drum din orașul Hâncești au fost renovate în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, este vorba de străzile Ștefan Vodă, Mihai Moraru și Mihalcea Hâncu, lungimea totală a acestora este de 5 km, iar suma investițiilor a constituit 13 milioane de lei. 

La evenimentul de inaugurare a participat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a specificat că fiecare localitate din țara noastră trebuie să aibă drumuri bune. „Acest proiect ambițios reprezintă o dovadă în plus că putem face lucruri frumoase pentru locuitorii din întreaga țară”, a afirmat Chiril Gaburici.

În acest an, în raionul Hâncești sunt reabilitate drumuri cu o lungime de peste 50 de kilometri, suma totală a investițiilor fiind de peste 80 milioane de lei.

Programul național „Drumuri bune pentru Moldova” prevede reabilitarea a 1200 de km de drumuri din 1200 de localități. Suma totală a investițiilor constituie 1,6 miliarde de lei. Totodată, a demarat procesul de colectare a propunerilor privind sectoarele de drum care urmează a fi incluse în proiectul „Drumuri bune 2 pentru Moldova”  în anul 2019.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18010009

img18010009

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!