ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituțiile supreme de audit din R. Moldova și Turcia au încheiat un Memorandum de înțelegere

12:21 | 20.11.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Un Memorandum de înțelegere a fost semnat ieri între Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și Curtea de Conturi a Turciei (CCT). Documentul a fost semnat la Istanbul și confirmă intenția celor două instituții de a spori eficacitatea auditului public extern, transmite MOLDPRES.

Potrivit Memorandumului, cele două instituții vor face schimb de experiență în domeniul metodologiei și procedurilor de audit public extern și vor asigura formarea profesională a personalului. Totodată, documentul prevede efectuarea schimbului de informații și desfășurarea de consultări, cercetări comune și audituri paralele.

Documentul a fost semnat de către Veaceslav Untilă, președintele CCRM și Seyit Ahmet Baş, președintele CCT, în contextul organizării întrunirii neoficiale a Consiliului de Guvernare al Organizației Europene a Instituțiilor Supreme de Audit EUROSAI. Membrii acestuia au discutat aspecte privind dezvoltarea EUROSAI și respectarea principiilor de lucru fundamentale, a precizat CCRM într-un comunicat de presă.

În luna iunie 2014, CCRM a devenit membru al Consiliului de Conducere EUROSAI pentru o perioadă de șase ani.

img18010360

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!