ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prima rută turistică comună R. Moldova – România va fi realizată până la sfârșitul acestui an

08:48 | 23.11.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Prima rută turistică comună Republica Moldova – România va fi realizată până la finele lui 2018. Acest fapt a fost discutat la București de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul întrevederii cu ministrul Turismului din România Bogdan Gheorghe Trif, informează MOLDPRES.

„Ruta Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Republica Moldova” va străbate 19 localități și cinci domenii viticole, oferind, astfel, turiștilor o lecție de istorie și de spiritualitate prin intermediul obiectivelor turistice reprezentate de mănăstirile ctitorite, cetățile fortificate, beciurile domnești vechi de peste 500 de ani și muzeelor în care sunt organizate expoziții cu artefacte din timpul domniei Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt. 

„Cred cu tărie că „Ruta turistică a Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Republica Moldova” este încă un pas important spre dezvoltarea unui sector al turismului competitiv și durabil între țările noastre, va fi un generator de creștere economică și promovare a turismului de pe ambele maluri ale Prutului. Sunt convins că turiștii vor descoperi multe locuri frumoase și pitorești în țara noastră, dar și tradiții cu care R. Moldova se mândrește”, a menționat Chiril Gaburici.

Rutele turistice comune vor fi promovate la Forumul consultativ Anual al Rutelor Culturale ale Consiliului Europei, ce va fi organizat de Ministerul român al Turismului, la Sibiu, în octombrie 2019. 

Întrevederea dintre cei doi oficiali a avut loc în contextul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României, desfășurată ieri la București.

img18010489

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!