ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La un sfert de secol de la introducerea leului moldovenesc, BNM a pus în circulație o monedă comemorativă

10:36 | 29.11.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Banca Națională a Moldovei (BNM) a pus în circulație o monedă metalică comemorativă dedicată împlinirii a 25 de ani de la introducerea monedei naționale în Republica Moldova. Hotărârea respectivă a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Moneda a fost emisă ca mijloc de plată și în scop numismatic începând cu ziua de astăzi, când este marcată cea de-a 25-a aniversare a leului moldovenesc.

Moneda are valoarea nominală de 10 lei și va circula ca mijloc legal de plată pe teritoriul Republicii Moldova, în paralel cu monedele metalice (emisia anului 2018) și bancnotele cu valoarea nominală de 10 lei (emisia anului 1994, 2013 și 2015).

Cu ocazia marcării unui sfert de secol de la introducerea monedei naționale, BNM în comun cu Muzeul Național de Istorie și Clubul Internațional al Colecționarilor din Moldova, organizează astăzi la Muzeul Național de Istorie o expoziție de monede care va cuprinde perioada de la începutul erei noastre până în prezent. 

Hotărârea BNM intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

img18010682

img18010682

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!