ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Octavian Armașu este noul guvernator al BNM

16:21 | 29.11.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Finanțelor Octavian Armașu va prelua de astăzi funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Pentru candidatura lui au votat 54 de deputaţi prezenţi la şedinţa parlamentului, comunică MOLDPRES.

Octavian Armașu a fost numit pentru un mandat de şapte ani şi va ocupa postul rămas vacant după plecarea lui Sergiu Cioclea.

Candidatura lui Armaşu a fost propusă de speakerul Andrian Candu care a menţionat că acesta este un profesionist şi a dat dovadă de bune capacităţi de manager. “Armaşu a reuşit cu echipa Ministerului Finanţelor să aducă la un nivel înalt tot ceea ce înseamnă finanţele publice. Are experienţă deosebită şi în sectorul privat, şi în sectorul public. Este cunoscut de partenerii internaţionali, cu care urmează să lucreze în continuare", a opinat Candu. 

Octavian Armașu are 49 de ani şi a fost numit ministru al Finanțelor în Guvernul Filip în ianuarie 2016. Anterior, Armașu a deținut funcția de director financiar al companiei Südzucker Moldova.

Tot astăzi, legislativul a numit-o pe Victoria Muntean în funcţia de director adjunct al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

img18010721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!