ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul dispune de bani suficienţi, toţi bugetarii îşi vor primi la timp salariile majorate, anunţă Pavel Filip

12:22 | 04.12.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Statul dispune de bani suficienţi, astfel încât toţi cei peste 200 mii de bugetari vor primi la timp salariile majorate, conform noii legi a salarizării. Declaraţia a fost făcută astăzi de premierul Pavel Filip, la finele şedinţei săptămânale a Partidului Democrat, informează MOLDPRES.

Premierul a specificat că la nivel de guvern, Ministerul Finanţelor, au fost elaborate deja toate actele necesare pentru ca toţi bugetarii să-şi primească salariile majorate la timp.

„În primul rând, peste 120 de funcţionari vor merge în teritorii şi vor avea întâlniri cu contabilii şi vor petrece instructaje. La un funcţionar va reveni, practic, 40 de instituţii. La Ministerul Finanţelor va funcționa un call center, unde toţi vor putea telefona, atunci când vor avea întrebări cu privire la punerea în aplicare a acestei Legi a salarizării”, a spus Filip. 

Potrivit noilor modificări ale legislaţiei, din data de 1 decembrie, circa 200 mii de bugetari vor primi salarii mai mari, în acest scop din bugetul de stat fiind alocaţi 1,3 miliarde de lei.

img18010853

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!