ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proprietarii apartamentelor dotate cu plite electrice vor beneficia de compensații de 25% din costul facturilor

14:05 | 05.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 5 dec. /MOLDPRES/. Locuitorii capitalei a căror apartamente sunt dotate cu plite electrice, conform proiectului inițial al blocului de locuit, vor beneficia de compensații în mărime de de 25% din costul facturii pentru energia electrică consumată, relatează MOLDPRES.

Potrivit primăriei municipale, achitarea plăților va fi asigurată pentru lunile noiembrie și decembrie a anului curent.

Solicitat de agenție, șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ion Burdiumov, a specificat că, în capitală, există aproximativ 270 de blocuri locative dotate cu plite electrice, conform proiectului inițial al clădirii. „Compensațiile vin să susțină cetățenii în achitarea serviciilor în perioada rece a anului. Pentru acordarea compensațiilor în perioada noiembrie–decembrie curent, din bugetul municipal au fost alocate patru milioane de lei. Ulterior, autoritățile locale vor decide dacă persoanele vor beneficia în continuare de astfel de compensații”, a spus Burdiumov.

Actele pentru compensații pot fi depuse la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, la administratorii blocurilor și la primăriile orașelor, satelor (comunelor) din municipiul Chișinău, pentru cetățenii din teritoriile administrative respective.

În lista actelor necesare pentru acordarea compensației, solicitanții vor prezenta un certificat eliberat de către administratorul/gestionarul blocului locativ, care confirmă că imobilul este dotat cu plite electrice. Cererile pot fi depuse până la sfârșitul anului curent.

Achitarea compensației va fi efectuată prin transfer la preturile de sector, iar banii vor fi acordați beneficiarilor în numerar.

img18010884

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!