ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe curse aeriene au fost reținute sau anulate din cauza ceţii dense

09:32 | 10.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Mai multe curse aeriene au fost reținute sau anulate astăzi din cauza ceţii dense, care s-a lăsat asupra Aeroportului Internaţional Chişinău, relatează MOLDPRES.

Potrivit site-ului oficial al aeroportului, cursele spre Minsk și Instanbul vor decola cu întârziere. De asemenea, o reținere de aproape două ore se înregistrează la aterizarea cursei din Minsk.

Tot din cauza ceții dense, mai multe zboruri au fost anulate sau amânate și în seara zilei de ieri. Astfel, cursele spre și dinspre Instanbul au fost anulate, iar cele din Moscova au fost amânate pentru după-amiaza zilei de azi.

Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare, Natalia Golovco, a specificat pentru agenție că, în prezent, circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață. „Inspectorii de patrulare recomandă șoferilor să manifeste prudenţă sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare pentru a permite oprirea în condiţii de siguranţă, să folosească luminile de întâlnire și cele de ceață, să mărească distanța dintre vehicule și să evite depășirile periculoase. Totodată, pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să evite deplasările pe partea carosabilă și să traverseze strada doar în locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător şi numai după o temeinică asigurare”, a spus Golovco.

Solicitat de agenție, sinopticianul Ala Bârsa a menționat că, astăzi, ceața se va menține până la seară. „Aceasta acoperă întreg teritoriul țării. Ceață va exista și mâine, însă nu va fi atât de densă și va fi acoperi doar unele regiuni ale țării”, a afirmat Bârsa.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de stat, în următoarele zile, vremea se va răci nesemnificativ. Izolat, vor cădea ninsori.

img18011022

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!