ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Filarmonica Națională va avea loc Gala laureaților Festivalului-concurs televizat “Prezintă orchestra Folclor”

12:48 | 11.12.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. 18 cântăreți și instrumentiști vor evolua la Gala laureaților Festivalului-concurs televizat al tinerilor interpreți de muzică populară "Prezintă orchestra ”Folclor” ediția a IV-a, care va  avea loc joi, 13 decembrie, la ora 18.00, în Sala Mare a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Aceștia sunt: Răzvan Roșu (clarinet), Marius Poclitaru (acordeon, Cernăuți), Grigore Nistrean (țambal), Lica Rotari, Ana Sârghi, Corina Godoroja, Nancy Sandu (vioară), Damian Spinei, Mariana Dumbrăveanu, Ion Danilov (țambal), Cezar-Petru Bordian (nai), Silvia Stati, Irina Corlat, Paula Andrei, Ana-Felicia Caraji, Corneliu Vioară, Adriana Babin și Mihaela Serchiziuc. În recital vor evolua deținătorii Marelui Premiu la ediția a III-a - interpreta Alexandra-Diana Dan  din România și Eugen Verhovețchi (acordeon) din R. Moldova.

Solicitată de MOLDPRES, directorul festivalului, interpreta Silvia Goncear, Artistă Emerită, a menţionat că acesta are drept scop de a promova tinerii interpreţi de muzică populară, folclorul şi costumul național autentic. La rândul său, directorul artistic şi prim-dirijorul orchestrei „Folclor”, maestrul Petre Neamţu, preşedintele juriului, a subliniat că de la o ediţie la alta, festivalul are continuitate şi adună tot mai mulţi tineri interpreţi.

”Avem tineri interpreți foarte talentați. Ei sunt o adevărată comoară a neamului nostru. Încercăm să-i promovăm, lucru pe care îl vom face și de această dată prin intermediul postului de televiziune Moldova 1, ca lumea să-i cunoască. Îndeosebi pe instrumentiști, pe care publicul nu prea are de unde să-i știe”, a subliniat Petre Neamțu.

Evenimentul este organizat de instituţia-gazdă  în colaborare  cu Orchestra de muzică populară  „Folclor” şi Compania Publică  „Teleradio Moldova”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău.

img18011066

img18011066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!