ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au intrat în vigoare modificările adoptate la Legea privind achizițiile publice

10:47 | 15.12.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Modificările adoptate de parlament la Legea privind achizițiile publice au intrat ieri în vigoare, o dată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă, a subliniat că modificările vizează majorarea pragurilor pentru contractele de valoare mică.

„Astfel, pragul contractelor de achiziții publice de bunuri și servicii a fost majorat de la 80 de mii la 200 de mii de lei, iar pragul contractelor de achiziții publice de lucrări s-a majorat de la 100 de mii la 250 de mii de lei”, a spus Ștefan Creangă.

Conform modificărilor, până la atingerea acestor praguri, în procesul de achiziții autoritățile vor întocmi un contract de valoare mică.                                                                                             

Potrivit autorilor documentului, modificarea vizează toate autoritățile finanțate de la bugetul de stat și are drept scop debirocratizarea procesului de achiziții. 

img18011231

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!