ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toți locatarii blocului afectat de explozie vor putea reveni acasă până la finele lunii decembrie

15:45 | 17.12.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Locatarii celor 10 apartamente, afectate cel mai puternic de explozia produsă la blocul din sectorul Râșcani al capitalei, vor putea reveni acasă până pe 29 decembrie curent. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit edilului interimar, lucrările efectuate la cele 10 apartamente au costat un milion de lei. „Totodată, intervențiile realizate la alte patru apartamente de la etajul 16 au costat 170 mii de lei. La fel, pe toate cele 21 de etaje au fost efectuate lucrări de reparații la locurile de uz comun. Ulterior, va fi amenajat și teritoriul adiacent blocului”, a spus Codreanu.

„Mulțumesc încă o dată celor implicați pentru că au lucrat rapid și eficient. Oamenii au putut să revină în apartamente chiar mai repede decât ne-am propus inițial. Ne bucurăm că aceștia vor putea petrece sărbătorile de iarnă acasă”, a afirmat Ruslan Codreanu.

Locatarii apartamentelor afectate mai puțin de explozie au putut să revină acasă încă la începutul lunii decembrie.

În total, cinci persoane au decedat în urma exploziei produse la 6 octombrie curent într-un bloc cu 21 de etaje din sectorul Râşcani al capitalei. Pentru reabilitarea blocului, primăria Chișinău a alocat 10 milioane de lei.

img18011278

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!