ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe mai multe drumuri din țară s-a format ghețuș

11:22 | 07.01.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 7 ian. /MOLDPRES/. În urma ninsorilor din ultimele zile, pe drumurile naționale s-a format pe alocuri ghețuș, iar circulația rutieră este asigurată în condiții de iarnă. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că, în prezent, în țară nu sunt drumuri blocate, iar Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a dat asigurări că toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență, informează MOLDPRES.

Printre traseele pe care s-a format ghețușul se numără: Chișinău-Orhei-Soroca-Otaci, Chișinău-Ungheni-Sculeni, Hâncești-Leova-Cahul, Anenii Noi-Căuşeni-Ștefan Vodă-Palanca, Bălţi-Făleşti-Sculeni. Aceeași situație este și pe drumurile care leagă capitala de Leușeni, Dubăsari, Bender. 

Din seara zilei de ieri și până astăzi dimineața, pe drumurile magistrale, republicane și regionale au fost distribuite peste 1800 tone de material antiderapant. Lucrările de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului au fost efectuate de 157 de utilaje speciale și aproape 300 de muncitori rutieri. 

ASD a recomandat participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Totodată, salvatorii au îndemnat cetățenii să țină cont de avertizările meteo și de indicațiile autorităților. Conducătorii auto sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri. Totodată, este indicat ca bateria telefonului mobil să fie încărcată.

Meteorologii au anunțat ninsori și temperaturi scăzute și pentru următoarele zile. 

Vremea rea a pus stăpânire și pe Europa. În Turcia ninsorile au provocat  întârzieri și anulări ale unor zboruri, iar în Grecia trei persoane au murit din cauza valului excepțional de frig.

img19000109

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!