ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două femele de zimbru din Belarus vor fi schimbate pe doi masculi din „Pădurea Domnească”

10:52 | 10.02.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Agenţia „Moldsilva” va schimba doi masculi de zimbru din Rezervaţia naturală „Pădurea Domnească” pe două femele din aria protejată „Nalibokski” din Belarus. O înţelegere în acest sens a avut recent Nicolae Munteanu, inginer silvic şef al instituţiei, cu oficiali de la Ministerul Gospodăriei Silvice din Minsk, transmite MOLDPRES.

Schimbul are scopul să sporească populaţia de zimbri din ţara noastră. „Suntem interesaţi să avem pe teritoriul Republicii Moldova cât mai multe exemplare de zimbru, iar speciile belaruse sunt cele mai potrivite pentru a fi strămutate în ţara noastră. Şi, respectiv, pentru a atinge acest scop avem nevoie de mai multe femele”, a explicat Nicolae Munteanu.

Se preconizează ca schimbul de mamifere să fie efectuat la finele anului curent – începutul lui 2020.

Rezervaţia „Pădurea Domnească” se face deosebit de importantă prin zimbrii, care din anul 2005 populează punctul de atracție turistică al zonei - "Zimbrăria Domnească". În prezent, aici se află în îngrijire 7 zimbri, două femele și cinci masculi. Condițiile de întreținere a zimbrilor în Rezervația Naturală „Pădurea Domnească" au fost create în conformitate cu „Strategia de conservare a Zimbrului European" a Fondului Mondial al Naturii (WWF).

img19001132

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!