ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol consacrat Mariei Tănase

14:59 | 18.02.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat ”Maria Tănase. Aș muri, moartea nu-mi vine” va avea loc mâine, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul este un recital despre viaţa artistică a regretatei cântăreţe, supranumită „Maria cea fără de moarte, neuitata şi celebra Pasăre Măiastră a neamului nostru”. Regie și scenariu - Nelly Cozaru. În rolul titular – actrița Tinca Gorcenco.

În aceeași zi, la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” își așteaptă publicul la spectacolul ”Cutia neagră”, realizat în regia Danielei Burlaca după un scenariu de Philippe Bologna și Paolo Costella. „Cutia Neagră” este un spectacol autentic, despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul se axează pe situații spontane care provoacă discuții controversate, demaschează spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său.

Miercuri, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul ”Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov. Zoia Denisovna, o femeie de afaceri organizează în apartamentul său o casă de toleranță sub paravanul unui atelier de modă. Zoia beneficiază de înaltul patronaj al atotputernicului Boris Semenovici Gus. Niște interlopi chinezi fac trafic de cocaină în subsolul spălătoriei și i se strecoară Zoiei sub piele. La apogeu, unul din chinezi atacă, ucide și jefuiește nemilos și dispare. Împrejur roiesc amenințător reprezentanți obscuri ai forțelor “de ordine”. „Iadul e gol, iar toți diavolii sunt aici...„ Oricum, Casa  Zoikăi rezistă... „Atelier”.

Joi, la 18.00, la Teatrul  ”Luceafărul” va fi jucat spectacolul ”Questa e la vita dolce?..” de Gheorghe Urschi, la Teatrul ”Ginta Latină” – spectacolul ”Boeing, Boeing” de Marc Camoletti, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” -  spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță, iar la 18.30, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” – spectacolul ”Mireasa Țarului”, operă în patru acte de N. R. Korsakov, la Teatrul  Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Alexandr Vertinski. Bal Gospoden” și la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Colecționarul”  după romanul semnat de scriitorul englez John Fowles.

Joi, vineri și sâmbătă, la 18.00, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” se va desfășura ediția a XXIII-a  a Festivalului de Romanțe ”Crizantema de Argint”. În prima seară, concursul va  avea loc la Secțiunea Creație, iar în cea de-a doua – la Secțiunea Interpretare și în cea de-a treia – Gala Laureaților. Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra de Muzică Populară ”Folclor”, dirijată de Petre Neamțu.

img19001375

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!