ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uzina de ciment din Râbniţa şi-a reluat activitatea

15:20 | 20.02.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/.  Uzina de ciment din Râbniţa şi-a reluat activitatea, întreruptă anul trecut, din motive tehnice, transmite MOLDPRES cu referire la presa din stânga Nistrului.

Conform unui comunicat, întreprinderea şi-a început lucrul şi are în plan să-şi modernizeze procesul de producție.

Potrivit conducerii  agentului economic, în prezent uzina funcţionează cu o singură linie tehnologică, a fost lansat un cuptor pentru producerea clincherului şi a varului, funcţionează în regim normal o hală de şlefuire şi expediere, în paralel continuă lucrările de reparaţie şi proiectele de modernizare a procesului de producție.

"Aceste proiecte ne vor ajuta să economisim resursele energetice, să îmbunătăţim calitatea semifabricatelor şi a produsului final. Iar modernizarea silozurilor de ciment la staţia de încărcare va accelera timpul de expediere către consumator", a spus presei managerul de producţie, Evgheni Titoruc.

Uzina de ciment din Râbniţa este una dintre cele mai mari întreprinderi din stânga Nistrului. În ultima perioadă fabrica s-a confruntat cu mai multe probleme financiare şi economice care au perturbat procesul de producție, situaţia fiind luată la controlul autorităţilor autoproclamatei rmn. Conform mai multor surse, anul trecut, întreprinderea a produs peste o jumătate de milion de tone de ciment, iar suma încasărilor fiscale a depăşit 40 de milioane de ruble rmn (o rublă rmn este echivalentă cu 16,1 dolari).

img19001446

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!