ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunţat Cod Galben de vânt puternic

14:08 | 26.02.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat astăzi Cod Galben de vânt puternic, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, până mâine, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă. 

În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi sau fire electrice.

Conform datelor SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării, valorile termice nu vor suferi mari schimbări. Astfel, miercuri şi joi, se aşteaptă  până la minus 2 – plus 3 grade Celsius, noaptea, şi până la 9 grade, ziua. De asemenea, miercuri, în centrul şi nordul ţării se prevăd precipitaţii sub formă de ninsori şi lapoviţă.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

img19001641

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!