ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tiraspolul intenţionează să reducă numărul de deputaţi în aşa-numitul parlament al rmn

12:50 | 28.02.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Numărul de deputaţi în aşa-numitul soviet suprem al autoproclamatei republici moldoveneşti nistrene ar putea fi redus de la 43 până la 33 de membri. O asemenea iniţiativă a fost lansată recent de un grup din 21 de parlamentari transnistreni, transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice.

“Trebuie să începem de la sine. Planificăm să optimizăm numărul de deputaţi, micşorându-l de la 43 la 33. Considerăm că această reducere va eficientiza sistemul de conducere şi, desigur, va diminua cheltuielile pentru întreţinerea autorităţilor”, a explicat iniţiativa Alexandr Korşunov, speakerul pretinsului for legislativ din stânga Nistrului, care este şi coautor al propunerii.

Documentul prevede şi reducerea numărului de aleşi în sovietele locale. Potrivit lui Korşunov, aceste schimbări nu vor afecta interesele alegătorilor şi urmăresc doar scopuri economice.

Chiar dacă iniţiativa legislativă privind optimizarea componenţei parlamentului de la Tiraspol va fi adoptată, modificările se vor produce abia în ciclul electoral următor, or, conform noului sistem, deputaţii vor fi aleşi în anul 2020.

În prezent, în autoproclamata rmn sunt 1155 de deputaţi, inclusiv cei din sovietele locale.

img19001695

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!