ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe localităţi au rămas parţial fără energie electrică în urma vântului de ieri

09:13 | 11.03.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Un număr de 23 de localități din opt raioane au rămas parțial fără energie electrică în urma vântului de ieri. Rafalele puternice au smuls peste 100 de foi de ardezie şi circa 200 metri de ţiglă metalică de pe mai multe clădiri din țară, comunică MOLDPRES.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, Liliana Pușcașu, a menţionat că, în ultimele 24 de ore, din cauza vântului puternic, în ţară au fost înregistrate mai multe situaţii de risc.

„În satul Zăicana din raionul Criuleni, în urma intensificării rafalelor de vânt au fost smulse şi deteriorate de pe acoperișul a zece case de locuit circa 111 foi de ardezie şi 42 metri pătrați de țiglă metalică. Tot rafalele puternice au deteriorat acoperișul unui depozit din municipiul Orhei, fiind afectate circa 160 metri de ţiglă metalică. În capitală, vântul a rupt de pe acoperișul unui bloc de locuit cu cinci nivele din bulevardul Moscovei, două plăci metalice, care au deteriorat un autovehicul parcat în preajmă. Comisiile pentru situaţii excepţionale convocate urmează să stabilească prejudiciile materiale înregistrate”, a spus Pușcașu.

Solicitat de agenție, șeful Departamentul Relații Externe și Comunicare al RED Union Fenosa, Vasile Gribincea, a menționat că, în dimineața curentă, toate localitățile afectate de intemperii au fost reconectate la curentul electric. El a adăugat că în ultimele 24 de ore, cele mai multe intervenții au avut loc în raioanele Orhei, Criuleni şi Străşeni.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit până marţi Codul Galben de intensificări ale vântului. Potrivit meteorologilor, azi, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс, în rafale de până la 18-23 metri pe secundă. De marţi vremea se va răci, mai ales, noaptea, când temperaturile se vor situa aproape, iar la nord şi centru, chiar şi sub 0 grade.

img19001926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!