ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNAM va finanţa în 2019 un număr mai mare de operaţii la inimă

12:10 | 02.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) va finanţa în 2019 aproximativ 6400 de operaţii la inimă atât la copii, cât şi la adulţi. În acest scop vor fi alocaţi 206 milioane de lei, cu aproape 29 de milioane mai mult faţă de 2018, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CNAM, de intervenţii gratuite vor beneficia persoanele asigurate, internate în spital în mod programat sau în caz de urgenţă. Pentru intervenţia chirurgicală programată, cetăţenii se adresează la medicul de familie, care eliberează bilet de trimitere pentru efectuarea investigaţiilor necesare, a consultaţiilor la medicii specialişti. Aceste operaţii sunt realizate, în 2019, în cadrul a patru instituţii medicale (două publice şi două private), contractate de CNAM.

Conform sursei citate, anul trecut, peste 5700 de persoane au beneficiat de intervenţii chirurgicale pe cord, 4445 de operaţii au fost minim-invazive la adulţi în urma infarctului miocardic, 47 de intervenţii minim-invazive la copiii cu malformaţii congenitale şi cca 1200 de alte operaţii cardiochirurgicale.

Costul unui caz tratat în cadrul programelor speciale de intervenţii pe cord variază de la 27 mii de lei, în cazul operaţiilor minim-invazive la adulţi, până la aproape 79 mii de lei, în cele efectuate la copii.

img19002589

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!