ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii și pompierii au intervenit în peste 50 situații de risc în ziua de Paști

10:19 | 29.04.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit în peste 50 situații de risc, transmite MOLDPRES.

Prima situație în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc pe traseul Orhei – Telenești, unde un automobil a fost cuprins de flăcări. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat ieri, la ora 11.20. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori care a reușit lichidarea focului. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de specialiști.

Un alt incendiu a avut loc în localitatea Dobrușa, raionul Șoldănești. Potrivit IGSU, în urma acestuia o femeie în vârstă de 84 de ani a decedat. Victima a încercat să aprindă focul în sobă folosind un lichid ușor inflamabil. După ce bătrâna a aprins chibritul, substanța s-a inflamat, iar hainele și lucrurile din jur au fost cuprinse de flăcări. 

Intervenția salvatorilor a fost solicitată noaptea trecută și în apropiere de localitatea Terebna, raionul Edineț, acolo unde, în urma unui accident, o femeie de 24 de ani a decedat, iar șoferul automobilului a fost transportat la spital cu diverse traume. 

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore angajații instituției au fost solicitați la lichidarea mai multor focare de ardere, deblocări de uși, dar și acțiuni de descarcerare. Pentru prevenirea și lichidarea situațiilor de risc au intervenit 224 de salvatori și pompieri cu 62 autospeciale. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!