ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statul îi va asigura pe toți sinistrații de la Otaci cu locuințe permanente

10:41 | 20.06.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Statul îi va asigura pe toți locatarii blocului cu 9 etaje de la Otaci, unde ieri, 19 iunie, o scară s-a surpat, cu locuințe permanente. Anunţul a fost făcut de şeful statului Igor Dodon după o vizită întreprinsă în nordul ţării, comunică MOLDPRES.

Preşedintele Igor Dodon a efectuat în dimineaţa curentă o vizită la Otaci  pentru a se documenta cu privire la circumstanţele surpării unei scări a unui bloc de locuit.

“Am prezidat o ședință operativă cu participarea administrației raionale și orășenești și a conducerii Direcției locale pentru situații de urgență. Am comunicat cu oamenii care au fost evacuați din acest bloc. Conform estimărilor prealabile, au fost câteva cauze, inclusiv darea în exploatare a blocului cu diverse încălcări, acumularea permanentă a apei în subsol și modificările neautorizate în construcția blocului - demolarea parțială a pereților de bază de către unii locatari. Potrivit afirmațiilor reprezentanților Direcției Situații de Urgență, cel mai probabil, blocul va fi demolat”, a scris şeful statului pe pagina sa oficială.

El a specificat că statul îi va asigura pe toți sinistrații cu locuințe permanente. “În acest scop, examinăm diferite variante, inclusiv compensarea locuințelor distruse, la prețuri de piață, pentru procurarea noilor apartamente”, a scris Dodon.

Preşedintele R. Moldova a solicitat efectuarea unei inspecții a blocurilor cu multe etaje, de aceeași serie, în toate localitățile Republicii Moldova.

img19004744

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!