ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fotoliile de judecător la CSJ vor rămâne vacante

10:50 | 16.07.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Cele şase funcţii de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) vor rămâne vacante după ce marţi, 16 iulie,  niciun candidat participant la concurs nu a acumulat numărul necesar de voturi, comunică MOLDPRES.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Victor Micu. Acesta a spus că decizia membrilor consiliului este definitivă şi nu poate fi atacată.

Pentru cele şase fotolii de la CSJ au candidat şase judecători, dintre care trei activează la Curtea de Apel.

La începutul şedinţei CSM ministrul Justiției, Olesea Stamate, a cerut retragerea de pe ordinea de zi a subiectului cu privire la desemnarea judecătorilor noi la Curtea Supremă de Justiție. Ea a specificat că instituţia pe care o conduce îşi propune reducerea numărului de judecători din CSJ.

Tot la şedinţa de astăzi a CSM, magistratul Petru Moraru a cerut demisia președintelui CSM, Victor Micu, pe motiv că acesta a plecat în concediu într-o perioadă critică pentru sistemul judecătoresc.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!