ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a aprobat rectificarea bugetului de stat

16:26 | 31.07.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat la ședința de miercuri, 31 iulie, proiectul privind modificarea legii bugetului de stat pentru anul curent, transmite MOLDPRES.

Proiectul a fost prezentat deputaților de ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița. Potrivit ministrului, veniturile la bugetul de stat se prognozează în sumă de 40,633 mlrd de lei cu o diminuare de 1,492 mlrd de lei, sau 3,6 la sută din bugetul aprobat. Totodată, cheltuielile vor constitui 46,336 mlrd de lei, cu 1,327 mlrd de lei mai puțin decât a fost aprobat. În aceste condiții, deficitul bugetar va atinge suma de 5,7 mlrd de lei.

Veniturile bugetului de stat se vor micșora, în particular, din contul veniturilor proiectelor finanțate din surse externe – cu 318,3 mln de lei (pentru că proiectele nu au fost executate precum a fost planificat), din contul încasărilor la impozite și taxe – cu 307,3 milioane de lei, precum și din contul granturilor – cu 174 mln de lei. 

Potrivit Ministerului Finanțelor, executarea bugetului public național în primele șase luni ale anului 2019 s-a încheiat cu un sold bugetar de 2,1 mlrd de lei.

Președintele parlamentului, Zinaida Greceanîi, a solicitat autorilor să definitiveze proiectul și să-l propună spre aprobare în lectura a doua peste 10 zile, în cadrul unei sesiuni extraordinare a parlamentului. 

img19006003

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!