ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În raionul Cimişlia a fost finalizat un proiect de reabilitare a drumurilor

13:23 | 06.08.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 aug. /MOLDPRES/. Reabilitarea drumului din comuna Hârtop, raionul Cimișlia, a fost finalizată. Acesta a fost reconstruit în cadrul proiectului investițional "Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20 - RD Sud, R34-Sârma-Tomai-Sărăteni-Hârtop - la rețeaua de drumuri naționale", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, transmite MOLDPRES.

Proiectul a demarat în toamna anului 2017, în cadrul acestuia fiind construiți 3,1 km de drum între localitățile Hârtop și Mereni, fiind reabilitată şi o porțiune de 2,5 km de drum din coridorul 20 RD Sud, R34-Sârma - Tomai - Sărăteni - Hârtop - R3.

Drumul asigură accesul la infrastructură al celor peste 2500 de locuitori ai satelor Hârtop și Mereni. Totodată, drumul conectează satele cu serviciile de urgenţă, care înainte puteau să nu aibă acces la cetăţeni din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, când traseul era impracticabil.

Proiectul investițional din raionul Cimişlia, în valoare totală de circa 38 milioane de lei, prevede asigurarea unei legături durabile între localitățile cu potențial economic avansat din Regiunea de Dezvoltare Sud. Contribuind la dezvoltarea economică a localităților din proiect, programul va avea un impact pozitiv asupra fluxurilor de investiţii în regiune. Banii pentru proiectul de la Cimişlia au fost alocaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.

img19006136

img19006136

img19006136

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!