ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Vulcăneşti au început lucrările de reconstrucţie a stadionului raional

14:02 | 13.08.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 aug. /MOLDPRES/. Autorităţile raionului Vulcăneşti au început lucrările de reconstrucţie a stadionului din localitate. Pentru aceasta vor fi alocaţi 1,5 milioane de lei, transmite MOLDPRES.

Potrivit Vasilisei Velixar, preşedintele raionului Vulcăneşti, proiectul prevede reconstrucţia tribunelor şi crearea condiţiilor moderne pentru o funcţionare eficientă a edificiului sportiv.

“Stadionul din Vulcăneşti a fost dat în exploatare în anul 1978 şi de atunci nu a fost reparat capital niciodată. Or, în ultimul timp stadionul nu mai era funcţional, ba chiar era periculos pentru viaţă. Proiectul de renovare a stadionului a fost elaborat în anul curent, licitaţiile necesare pentru achiziţii publice au avut loc, iar lucrările deja se desfăşoară”, a explicat Vasilisa Velixar, citată de gagauzinfo.md.

Programul, menit să dezvolte sportul în raionul Vulcăneşti, include mai multe lucrări de construcţie pe perimetrul stadionului, renovarea tribunelor, lucrări de amenajare etc.

“Stadionul reconstruit va fi dotat cu grupuri sanitare noi şi va corespunde cerinţelor moderne, făcând ocupaţiile sportive mult mai confortabile”, a precizat preşedintele raionului Vulcăneşti.

După finalizarea proiectului de modernizare şi reconstrucţie, stadionul din Vulcăneşti va dispune de 840 de locuri în tribune, precum şi de condiţii optime pentru cei care fac sport  sau vor participa la competiţiile organizate aici.

img19006303

img19006303

img19006303

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!