ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE a majorat cu 16,7 la sută tariful la energia electrică furnizată populației din nordul Moldovei

16:55 | 16.08.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a acceptat parțial solicitarea de revizuire a prețului de reglementare solicitat de societatea „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE Nord) și a decis, după dezbateri în ședința publică, o majorare cu 16,7 la sută a prețului la energia electrică furnizată populației de FEE Nord, informează MOLDPRES.

Potrivit hotărârii ANRE, prețul la energia electrică furnizată de FEE Nord consumatorilor casnici a fost stabilit la nivel de 223 bani pentru un kilowatt/oră, cu 10 bani mai puțin decât a solicitat furnizorul de energie electrică din nordul Republicii Moldova. Pentru consumatorii finali, ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV), a fost stabilit un preț de 163 bani pentru un kilowatt/oră, față de solicitarea companiei de 209 bani.

Noile prețuri reglementate vor intra în vigoare din data publicării, s-a anunțat în ședința publică a ANRE.

Totodată, administrația societății FEE Nord a fost atenționată că cheltuielile suportate de întreprindere și costurile de producție sunt mult mai înalte, decât în cazul altor companii, ca urmare și prețurile reglementate la energia livrată consumatorilor finali sunt mai mari.

Ultima ajustare a tarifelor la energia electrică a fost operată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică la 15 iunie 2018, când s-a decis, după dezbateri în ședința publică, reducerea de la 212 la 191 de bani/kWh a tarifului la energia electric furnizată consumatorilor casnici din nordul țării.

img19006468

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!