ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antreprenori din nordul ţării vor beneficia de granturi din partea Cehiei

11:31 | 17.08.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 aug. /MOLDPRES/. Cinci mici antreprenori din nordul ţării vor beneficia de suport financiar din partea Agenției Cehe pentru Dezvoltare. Susţinerea vine prin intermediul Proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) în parteneriat cu People in Need Moldova și Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională”, transmite MOLDPRES.

Pe parcursul lunilor iunie-august curent, rezidenții Parcului Industrial Edineț au beneficiat de o serie de instruiri privind modelarea Lean Canvas, care le va permite să-și dezvolte afacerea. La finalul instruirii, a fost organizat un concurs al ideilor de proiecte pentru cei 19 antreprenori participanți la instruire. Cinci învingători au fost selectați și premiați, în această săptămână, la Edineț.  Câștigătorii competiției s-au ales cu granturi în valoare de până la trei mii de euro.

În cadrul ceremoniei de înmânare a certificatelor de grant, partenerii proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova" au apreciat contribuția micilor antreprenori din regiune la dezvoltarea socio-economică și promovarea spiritului inovativ în activitățile de business și le-au dorit succes în dezvoltarea propriilor afaceri.

Directorul de țară People in Need Moldova, Silvia Bicenco, i-a felicitat pe învingători și i-a încurajat pe ceilalți antreprenori să participe ulterior la alte programe de instruire și concursuri de granturi mici, ce vor fi anunțate. Totodată, Silvia Bicenco a specificat că învingătorii în concurs trebuie să contribuie cu încă 30% din valoarea grantului obținut, bani pe care urmează să-i valorifice până la sfârșitul anului.

Instruirile privind modelarea Lean Canvas au ghidat tinerii antreprenori să cunoască cum trebuie să arate un business plan de succes și cum pot fi folosite eficient strategiile de marketing și promovare pentru afacerile proprii. Totodată, antreprenorii au fost instruiți cum să elaboreze și să lanseze un proiect și au exersat principiile de bază ale Lean Canvas, ce se referă la clienți, concurență, venituri și cheltuieli.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare, este implementat de către ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și AO „Pro Cooperare Regională" în perioada 2017-2019. Datorită acestui parteneriat, în Incubatoarele de Afaceri din Soroca și Sângerei și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, vor fi create condiții mai bune pentru susținerea start-up-urilor și aplicarea inovațiilor de către întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea de Dezvoltare Nord.

img19006484

img19006484

img19006484

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!