ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

La scrutinul local din toamnă vor fi aleși 898 de primari și 11580 de consilieri

15:46 | 19.08.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. În urma scrutinului local din 20 octombrie  vor fi aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 consilieri raionali/municipali și 10 472 sătești şi orășenești, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al Comisiei Electorale Centrale, numărul de consilieri se determină în funcție de numărul de locuitori ai unității administrativ-teritoriale la data de 1 ianuarie a anului în care au loc alegerile. Astfel, Comisia Electorală Centrală a stabilit numărul de mandate ce vor fi distribuite urmare rezultatelor alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019.

În municipiul Chișinău, consiliul municipal va fi constituit din 51 de consilieri. Celor mai multe dintre consiliile sătești (comunale), orășenești le vor fi atribuite câte 11 mandate. Câte 27 de consilieri vor fi aleși în cinci localități de nivelul I – municipiile Orhei, Soroca, Ungheni, Comrat și Cahul.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!