ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Suprem de Securitate s-a întrunit în şedinţă

14:54 | 23.08.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Contractul de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău şi tranzacția anunțată în spațiul public, privind vânzarea companiei Avia Invest SRL au fost discutate vineri, 23 august la Consiliul Suprem de Securitate. Anunţul a fost făcut de şeful statului la finele şedinţei CSS, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Dodon, în cadrul şedinţei au fost audiaţi la acest subiect reprezentanţii Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Şeful statului a specificat că din start contractul de concesionare  a Aeroportului Internaţional Chişinău a prejudiciat statul, iar autorităţile intenţionează să găsească modalităţi de a-l rezilia. El a adăugat că din informaţiile parvenite de la structurile specializate proprietarii Avia Invest SRL nu s-au schimbat, iar autorităţile au blocat posibilitatea de a vinde cote din această companie.

Din Consiliul Suprem de Securitate fac parte speakerul Zinaida Grecianîi, prim-ministrul Maia Sandu, ministrul de Interne Andrei Năstase, viceprim-ministrul pentru Reintegrare Vasilii Şova, ministrul Apărării Pavel Voicu, ministrul Justiției Olesea Stamati, Procurorul General interimat Dumitru Robu, Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei Octavian Armaşu şi bașkanul Găgăuziei Irina Vlah.

img19006663

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!