ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au primit șase automobile din partea EUBAM

12:07 | 29.08.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au primit joi, 29 august, șase automobile din partea Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), informează MOLDPRES.

Autoturismele, care au fost utilizate anterior de către EUBAM, sunt capabile să funcționeze în toate condițiile de teren, ceea ce va contribui la sporirea capacității ambelor servicii de a efectua operațiuni de-a lungul întregii frontiere.

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a afirmat că aceasta nu este prima donație din partea partenerilor de la Misiunea EUBAM. „Este un suport enorm pentru activitățile noastre de intervenție atât la frontiera verde, cât și în punctele de trecere. Sper că și guvernul va veni în timpul apropiat cu procurări de tehnică specială pentru a asigura securitatea sectoarelor specifice ale frontierei de stat”, a adăugat Rosian Vasiloi.

Directorul interimar al Serviciului Vamal, Iurie Ceban a comunicat că donația este o confirmare a bunei colaborări a instituțiilor de stat din Moldova cu EUBAM. Potrivit oficialului, noile mijloace de transport vor contribui la sporirea capacităților operaționale ale instituției vamale, inclusiv în domeniul antifraudă.

La evenimentul de transmitere a autoturismelor a fost prezent și șeful Misiunii EUBAM, Slawomir Pichor.

EUBAM a mai oferit anterior Republicii Moldova mai multe loturi de echipamente și automobile.

img19006777

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!