ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Victor Gaiciuc: „Trecerea SIS în subordinea instituției prezidențiale este o normalitate”

09:33 | 11.10.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, generalul în rezervă Victor Gaiciuc a declarat în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Agenției Informaționale MOLDPRES că trecerea Serviciului de Informații și Securitate /SIS/ în subordinea instituției prezidențiale este o normalitate într-o țară care își alege prin vot direct președintele.

"În condițiile în care moldovenii își aleg prin vot direct conducătorul, este firesc ca președintele Republicii Moldova să dispună de pârghii pentru menținerea securității și integrității statului", a spus oficialul. De asemenea, Gaiciuc a amintit că, până în anul 2016, SIS se afla în subordinea Președinției.

În cadrul aceluiași interviu, secretarul Consiliului Suprem de Securitate a calificat evenimentele din iunie 2019, când s-a înregistrat un impas în cedarea puterii de stat către noua majoritate parlamentară, drept "un risc major pentru întreaga societate". "Moldova a trecut atunci printr-o cumpănă de securitate, a fost un risc major pentru întreaga societate, evenimentele puteau să evolueze într-o direcție care afecta direct securitatea statului", a spus Gaiciuc.

Interviul integral cu Victor Gaiciuc poate fi urmărit pe pagina web a Agenției: moldpres.md.

img19008104

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!