ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Republicii Moldova a participat la ceremonia de întronare a împăratului Japoniei

10:32 | 23.10.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Prima Doamnă, Galina Dodon, și alți peste 2000 de invitați din 180 de țări, au participat la ceremonia de întronare a Maiestății Sale Imperiale, Naruhito al Japoniei, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șeful statului a menționat că Țara Soarelui Răsare este unul dintre statele asiatice cu care Republica Moldova construiește relații de colaborare bilaterale fundamentate pe valori comune - democrație, stat de drept și economie de piață.

Actuala vizită la Tokyo a Președintelui Republicii Moldova, care are loc în premieră de la stabilirea raporturilor diplomatice moldo-nipone, reconfirmă dorința noastră de a amplifica dialogul bilateral la toate nivelurile.

Cu această ocazie, în cadrul Recepției de Stat, găzduite de Familia Imperială niponă, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis la adresa Familiei Imperiale, invitația de a vizita țara noastră în timp convenabil.

img19008442

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!