ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La alegerile din 3 noiembrie, în capitală va fi organizat un sondaj de tip exit-poll

15:19 | 29.10.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. În ziua de 3 noiembrie curent, în cadrul turului doi al alegerilor locale generale, în 67 de secţii de vot din municipiul Chişinău va fi organizat un sondaj de opinie la ieşirea din secţiile de votare (de tip exit-poll). O decizie în acest sens a fost luată marți, 29 octombrie, cu votul a şase din cei nouă membri ai Comisiei Electorale Centrale, relatează MOLDPRES.

Potrivit deciziei CEC, cercetarea sociologică va viza doar secţiile de vot din capitală şi suburbii, iar rezultatele nu vor putea fi făcute publice mai devreme de închiderea secţiilor de vot.

La realizarea exit-poll-ului vor fi implicați 164 de intervievatori, iar datele colectate vor fi considerate date sociologice.

Preşedintele CEC, Dorin Cimil, s-a pronunțat împotriva realizării sondajului pe motiv că compania care a solicitat realizarea exit-poll-ului nu a prezentat toate informațiile necesare şi nici nu a oferit siguranţă ca își permite acest sondaj şi dispune de logistica necesară. ”Nu sunt gata să susţin acest proiect de hotărâre pe motiv ca actele companiei ce a solicitat acest sondaj nu m-au convins că are suficiente resurse, nu totul este transparent şi nu avem toate informaţiile necesare”, a opinat Cimil.

Ultimul exit-poll a fost efectuat în R. Moldova în mai 2011. Cercetarea care va fi efectuată la 3 noiembrie este solicitată şi achitată de o companie privată din capitală.

Tot astăzi membrii CEC au primit rapoartele autorităților responsabile de organizarea sigură a turului doi al alegerilor locale şi au anunţat că angajații Ministerului Afacerilor Interne au luat deja la control procesul de tipărire a buletinelor, dar şi secțiile de votare.

img19008638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!