ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul condus de Maia Sandu s-a întrunit în ultima ședință

12:12 | 14.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Guvernul condus de Maia Sandu s-a întrunit joi, 14 noiembrie, în ultima ședință, după ce acum două zile a fost demis de Parlament prin moțiune de cenzură, transmite MOLDPRES.

La ședință, executivul a aprobat eliberarea lui Andrei Spînu din funcția de Secretar general al Guvernului, în baza cererii de demisie.

Totodată, cabinetul de miniștri a acceptat demisia a doi secretari de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Aceștia sunt Alexandru Voloc și Ion Dodon.

Tot astăzi, guvernul demisionar a aprobat un proiect ce prevede repartizarea a 484,1 mln de lei din alocațiile prevăzute în bugetul de stat pe anul 2019 autorităților publice locale de ambele niveluri pentru acoperirea parțială a cheltuielilor de implementare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

„Se pare că asta a fost ultima ședință a acestui guvern. A fost o onoare și o plăcere să lucrez cu dvs. Sunteți o echipă minunată. Vă mulțumesc pentru ce ați făcut pentru cetățeni, vă mulțumesc pentru că am reușit să lucrăm ca o echipă și vă încurajez să lucrăm în continuare în interesul cetățenilor”, a declarat la sfârșitul ședinței Maia Sandu.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis marți, 12 noiembrie, prin moțiune de cenzură. Aceasta a fost susținută de 63 de deputați ai PSRM și PDM. În seara zilei de ieri, șeful statului Igor Dodon l-a desemnat pe Ion Chicu drept candidat la funcția de premier. Chicu prezintă astăzi în Parlament programul de guvernare și lista de miniștri.

img19009178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!