ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Dodon a prezidat o ședință cu privire la problemele socio-economice și politice

16:10 | 27.11.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a desfășurat astăzi o întrevedere cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu. La ședință au mai participat viceprim-ministru, ministru al Finanțelor, Sergiu Pușcuța, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și secretarul general al Administrației Prezidențiale, Nicolae Posturusu, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Oficialii au discutat câteva chestiuni majore privind dezvoltarea social-economică a Republicii Moldova, în special, despre elaborarea proiectului bugetului de stat pentru anul 2020, care fost aprobat astăzi în cadrul ședinței Guvernului și remis Parlamentului spre examinare. În context, părțile au vorbit despre continuarea colaborării cu Fondul Monetar Internațional.

De asemenea, interlocutorii au abordat problema legată de activitatea unor agenți economici în portul internațional Giurgiulești, menționând anumite îngrijorări ale unor parteneri de dezvoltare, apărute în perioada fostelor guvernări.

În cursul dialogului, a fost discutată chestiunea privind necesitatea stringentă a implementării reformei justiției. Conducerea de vârf a țării a fost informată despre rezultatele întrevederii recente a delegației Republicii Moldova cu experții Comisiei de la Veneția, care a avut loc la Strasbourg. În acest context, Igor Dodon a reiterat importanța implementării obligațiunilor asumate în cadrul acordurilor internaționale cu partenerii externi ai Republicii Moldova.

img19009634

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!