ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Studenți din Bălți au promovat practica cu sprijinul Guvernului Cehiei

13:08 | 02.12.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Nouă studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) și-au prezentat cele mai importante realizări în urma desfășurării practicii, promovată la diferite instituții și companii din regiune. Evenimentul de bilanț a avut loc la finele săptămânii trecute, la Bălți, în cadrul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Mariei Prisacari, șef de secţie la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, „este foarte importantă motivarea studenților care aplică în practică cunoștințele la diverse companii, unde au posibilitate să se implice în activități de echipă”. Totodată, sursa citată a mulțumit antreprenorilor pentru disponibilitatea de a coopera cu studenții.

La rândul său, Victoria Guzun, director de proiect în cadrul People in Need Moldova, a menționat că „de obicei, toți antreprenorii spun că își doresc oameni tineri în companiile lor, dar când absolvenții universităților vin să se angajeze, află că angajatorii au nevoie de oameni cu experiență". „Din acest considerent, practica studenților are o mare importanță pentru dialogul ulterior dintre tineri și antreprenori”, a precizat Victoria Guzun.

Carolina Tcaci, șefa Catedrei de Științe Economice a USARB, a remarcat deschiderea din partea companiilor față de cei nouă studenți care au promovat practica. „Se crede că practica studenților este adesea o formalitate. În cazul de față vedem că nu este chiar așa. Studenții care au promovat practica cu sprijinul acestui proiect finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare au demonstrat rezultate bune, fiind motivați să acumuleze experiență în cadrul unor companii de succes”, a subliniat Carolina Tcaci.

Cei nouă practicanți au beneficiat din partea proiectului de un suport financiar a câte 3000 de lei pentru fiecare student. Ei au promovat practica în cadrul unor companii IT, de turism, de producție, de prestare a serviciilor, precum și la unele bănci comerciale.

Proiectul amintit, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare, este implementat în perioada 2017-2019, de ADR Nord în parteneriat cu People in Need Moldova și AO „Pro Cooperare Regională”.

img19009777

img19009777

img19009777

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!