ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fondul Ecologic Naţional va finanţa proiectele care sunt în beneficiul oamenilor, conform MADRM

16:58 | 06.12.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Fondul Ecologic Naţional (FEN) va finanţa doar proiectele asupra cărora se lucrează şi care sunt în beneficiul oamenilor. Declaraţia a fost făcută de Ion Perju, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată vineri, 6 decembrie, cu tema „Valorificarea Fondului Ecologic Național - realități și perspective”, transmite MOLDPRES.

Potrivit conducerii ministerului de resort, toate proiectele aplicate şi gestionate de FEN vor fi monitorizate şi evaluate, astfel încât banii să fie valorificaţi eficient şi în domeniile necesare comunităţilor.

„Avem proiecte lansate în 2014, 2015, la care s-a muncit foarte mult, cu atitudine responsabilă, şi unde a mai rămas de investit un milion-două de lei. Iată aceste programe vor avea, desigur, susţinere şi prioritate pentru a fi finalizate şi a fi operaţionale”, a explicat Dorin Andros, secretar de stat la MADRM.

În acest context, Ion Perju a dat asigurări primarilor, care aşteaptă finanţările preconizate pentru anul în curs, că ministerul va examina în regim de urgenţă toate actele şi în măsura posibilităţilor va remedia starea de lucruri şi va efectua achitările planificate.

Pentru anul 2019, pentru Fondul Ecologic Naţional au fost prevăzute circa trei sute de milioane de lei. La situaţia din 1 decembrie, soldul disponibil ori suma nevalorificată constituie 129 mln de lei. În prezent, Fondul Ecologic include 279 de proiecte în curs de implementare.

img19009969

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!