ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNAS a transferat banii destinați achitării ajutorului pentru perioada rece a anului și ajutorului social

16:21 | 12.12.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 12 dec. /MOLDPRES/. Circa 171 de familii defavorizate din Republica Moldova urmează să primească ajutorul pentru perioada rece a anului. Pentru achitarea acestuia, Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a transferat joi 85,5 mln de lei, transmite MOLDPRES.

Mărimea ajutorului pentru perioada rece a anului s-a majorat cu 150 lei și constituie 500 lei lunar. Prestația se achită pentru lunile noiembrie-martie.

De asemenea, astăzi a fost efectuat și transferul pentru ajutorul social în sumă de 38,8 mln lei pentru 44 mii persoane.

Beneficiarii prestațiilor sociale menționate urmează să-și ridice banii până la 26 decembrie.

Ajutorul pentru perioada rece a anului și ajutorul social sunt stabilite de către structurile teritoriale de asistență socială, iar plata acestor prestații se efectuează conform listelor prezentate de instituțiile respective.

img19010183

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!