ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Organizațiile de tineret din R. Moldova vor putea obține granturi de până la 350 mii lei

14:45 | 24.12.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 24 dec. /MOLDPRES/. Organizațiile de tineret din Republica Moldova pot obține granturi din partea statului în valoare de până la 350 mii lei. Acestea vor fi acordate în cadrul „Programului de granturi 2020”, lansat marți, 24 decembrie de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Dosarele de participare pot fi depuse până la 31 ianuarie anul viitor, transmite MOLDPRES.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a declarat la evenimentul de lansare că pentru proiectele implementate la nivel local și regional, suma minimă oferită va fi de 70 mii lei, iar cea maximă - de 200 mii lei. Proiecte realizate la nivel național și internațional vor putea beneficia de granturi de cel mult 350 mii lei.

Pentru acordarea granturilor, în anul 2020 vor fi alocate 7 mln de lei. Ion Donea, șeful Direcției Tineret a ministerului sus-numit, a precizat că din acești bani va fi oferită finanțare pentru 20-30 de organizații, în funcție de calitatea proiectelor înaintate.

La concurs pot aplica organizațiile necomerciale în care tinerii constituie 2/3 din numărul de membri și din componența organelor de conducere, iar scopurile lor statutare sunt orientate spre dezvoltarea personalității tinerilor și integrarea lor în viața publică. Totodată, aplicanții vor trebui să poată justifica o contribuție proprie de cel puțin 20 la sută din valoarea totală a proiectului.

În anul curent, 24 de organizații de tineret au beneficiat de finanțare în cadrul Programului în valoare de 5,5 mln de lei. 

img19010603

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!